-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12082 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

روزه و نماز در اديان گذشته چگونه انجام ميگرفت؟

يكي از چيزهايي كه همة پيامبران الهي به آن دعوت ميكردند، پرستش خداوند است. قرآن كريم از زبان پيامبران نقل ميكند كه به امتهايشان ميگفتند اعبدوا الله; خدا را پرستش كنيد(مائده،72 و 117; اعراف، 59 و 65 و 73 و 85; هود، 50 و 61 و 84 و...) اصل عبادت و پرستش خداوند در همة شريعتهاي الهي وجود داشته، ولي شكل و كيفيت آن تفاوت داشته است.

از قرآنكريم استفاده ميشود كه روزه و نماز در امّتهاي پيشين هم بوده است.

در مورد روزه، قرآن مجيد ميفرمايد: يَـََّأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَي الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ;(بقره،183) اي كساني كه ايمان آوردهايد، روزه بر شما نوشته شد، همان گونه كه بركساني كه قبل از شما بودند نوشته شد، تا پرهيزكار شويد.

مقدار و كيفيت روزه در امّتهاي گذشته با روزه در اسلام تفاوت داشته است. از اين رو، در امّتهاي پيشين روزه سكوت وجود داشته،(مريم، 29 / تفسير نمونه، آيت الله مكارم شيرازي و ديگران، ج 13، ص 45، دارالكتب الاسلامية.) ولي در شريعت اسلامي، مشروع نيست.

در امّتهاي پيشين، نماز هم بوده، در همين مورد، قرآن كريم از زبان حضرت عيسيغ ميفرمايد: وَ أَوْصَـَنِي بِالصَّلَوَةِ وَ الزَّكَوَةِ مَا دُمْتُ حَيًّا;(مريم،31) و مرا سفارش به نماز و زكات تا زندهام كرده است.

و نيز از زبان حضرت اسماعيل، ميفرمايد: وَ كَانَ يَأْمُرُ أَهْلَهُ بِالصَّلَوَةِ وَ الزَّكَوَةِ وَ كَانَ عِندَ رَبِّهِ مَرْضِيًّا;(مريم،55) او همواره خانوادة خود را به نماز و زكات دعوت ميكرد و همواره مورد رضايت پروردگارش بود. بنابراين در شريعتهاي گذشته هم نماز و روزه وجود داشته است، ولي كيفيت آن براي ما مشخص نيست.

بدون شك كيفيت و كميت نماز و روزه در شرايع پيشين با شريعت اسلام تفاوت داشته است;

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.